APPARATEN

    HOMEPAGE                                                                                                       

 

NIEUW !!!

Het meten van een brekingsindex van een gefacetteerde edelsteen met een waarde hoger dan 1.81 stelde een groot probleem.  De standaard refraktometer ( max. 1.81) kan hier geen hulp meer bieden.

Voor een juwelier werd het ook niet makkelijker met de opkomst van de synthetische moissaniet als simulant voor diamant daar deze synthetische diamant op dezelfde manier reageert als diamant bij een tester die gebaseerd is op de warmtegeleidbaarheid.

De GEMMETER is een zeer nuttig instrument om grote partijen edelstenen op een snelle manier te controleren. 
Bvb een grote partij rode robijnen waaronder spinel of granaat of glas gemengd werd, of een partij gele beryl gemengd met citrien, of nog klassieker een partij aquamarijn gemengd met topazen.

Een nieuw en heel nuttig instrument is de GEMMETER. 
bullet

De GEMMETER is een digitaal infrarood meetapparaat met een display van 2 x 16 cijfers of letters voor het aflezen van een brekingsindex tot een waarde van 3.094 !!! (een refraktometer kan slechts tot 1.81)

bullet

De GEMMETER kan een brekingsindex aflezen van 1.270 tot 3.094

bullet

Bij het meten met de GEMMETER is geen kontaktvloeistof meer nodig, een goed gepolijste, gefacetteerde edelsteen van min. 2 mm diameter volstaat

bullet

Dank zij speciale infrarood polarisatiefilters kan eventueel de dubbelbreking van een edelsteen bepaald worden.  Een microprocessor berekent dan de brekingsindex en maximale dubbelbreking en geeft een lijst met edelstenen die voor deze waarden in aanmerking komen

bullet

De GEMMETER is een apparaat in zakformaat (slechts ca 8 x 15 x 3 cm) en werkt op basis van een 9 Volt blokbatterijtje en is daardoor overal te velde te gebruiken.

bullet

De GEMMETER is standaard te verkrijgen met een interne databank in het engels of duits.  Leverbaar in een andere taal op aanvraag

Prijs : 650,-
exclusief btw en verzendkosten

Bestellen via E-mail

BESTELFORMULIER

Bestelinfo :
bullet

Bestellen kan per email (info@gemmologie.be) of via de website

bullet

Betaling : vooruitbetaling via bankoverschrijving

bullet

Leveringstermijn : uit voorraad na ontvangst betaling

bullet

Voor firma's binnen de EU wordt geen btw aangerekend indien btw nummer wordt medegedeeld

bullet

Verzendkosten binnen de EU zijn 15,-, buiten de EU worden de reele kosten aangerekend